Jánošík XTri 2023: Patrikova fotoreportáž

V den závodu Jánošík 2023 Extreme Triathlon jsem se rozhodl postavit jedné z největších výzev svého života. Jeden z nejtěžších triatlonů na světě s 3,8 km plavání o půlnoci v Oravské přehradě, následně 180 km na kole v oravských kopcích a maraton po kopcích v okolí Terchové, kde jsme překonávali Ťiesňavy, Boboty, Jánošíkovu díru a Velký Rozsutec.

Byl to neuvěřitelný, ale náročný zážitek od začátku do konce. Plavba o půlnoci byla jiným světem, plným tmy a tajemství hlubin Oravské přehrady. Jízda na kole po náročných oravských kopcích vyžadovala dobrou technickou i fyzickou zdatnost, a když jsem se konečně dostal k maratonu, byl jsem připraven čelit dalším výzvám, které trasa představovala.

Po celou dobu závodu jsem se snažil dosáhnout svého cíle, kterým byl čas 14 hodin a 45 minut, což pro mě bylo velké ocenění.

Během celé cesty jsem si uvědomoval důležitost správné výživy a hydratace. Můj podpůrný tým se o mě staral a po celou dobu závodu mě zásoboval deseti lahvemi nápoje Maurten , téměř patnácti Maurten gely a energii jsem získával také z deseti vaflí a tyčinek Clif .

Když se Jánošík 2023 blížil ke konci, uvědomil jsem si, že překonání této neuvěřitelné výzvy není jen osobním úspěchem, ale také příležitostí k posílení naší podpory sportovců a dobrovolníků zapojených do podobných soutěží. Naše komunity potřebují více iniciativ, které jim pomohou sdílet vášeň pro triatlon.

Díky Jánošíkovi 2023 jsem si uvědomil, že existují životní výzvy, které nás mohou spojovat a inspirovat. Jsem za tuto zkušenost vděčný a jsem připraven pokračovat v cestě za vlastními sny a cíli. Kéž je to jen začátek a naše úspěchy ať slouží jako příklad pro další generace sportovců a dobrovolníků.

Děkuji všem, kteří mě na této cestě podporovali, a těším se na budoucí výzvy, které mě čekají. Společně můžeme dosáhnout velkých věcí a udělat více pro sportovce a komunity, které máme rádi.

Pokud vás zajímá více informací a chcete se ponořit do atmosféry tohoto závodu, určitě se podívejte na naše videa na našem (slovenském) kanálu YouTube. Najdete tam nepřeberné množství obsahu z tohoto závodu, včetně exkluzivních záběrů, rozhovorů s účastníky nebo reportáže ze závodu!

Recenze (1 komentář)

  • Kamila On

    Keďže som v minulosti športovala a k športu som priviedla aj mojich, teraz už dospelých synov, viem, čo všetko obnáša príprava aj samotný pretek. Obdivujem každého, kdo se postaví na štart tak náročného preteku. Držím palce do dalších výzev.

Komentovat